Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», ο Π. Ρήγας διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής». Ερωτηθείς για τις σχέσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για διαφορετικές καταβολές που όμως έχουν κοινό στόχο, ενώ απέφυγε να απαντήσει για την παραίτηση Ζουράρι.

«Με τις ιδιαίτερες -προφανώς- και διαφορετικές απόψεις και καταβολές που υπάρχουν, υπάρχει ένας κοινός στόχος σε ό,τι αφορά την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία. Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο διαχρονικά ο κ. Ζουράρις μιλάει, εκφράζεται και αποτυπώνει τη σκέψη του. Δεν θα επέλεγα ποτέ τέτοιους τρόπους να μιλήσω και αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Ζουράρι, αλλά αφορά και όλους όσοι επιλέγουν άλλους τρόπους να εκφραστούν, να μιλήσουν με τέτοιο τρόπο». Επισήμανε πως οι διαφορές ανάμεσα στις δύο παρατάξεις δεν μπορούν να μπουν εμπόδια που θα επηρεάσουν τη «μεγάλη εικόνα».

Αναφερόμενος στη διάταξη που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να μετρήσει αυτό που ήθελε να πετύχει και υποστήριξε πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

«Καλό θα ήταν να μη γινόταν αυτό. Ήταν μία δύσκολη επιλογή, αλλά μετράς πάντα τι ήθελες να κάνεις. Είναι αυτά τα οποία πετύχαμε -σε ό,τι αφορά την επεκτασιμότητα, ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας- όλα αυτά τα οποία είχαν καταρρεύσει την προηγούμενη περίοδο, αυτά τα πήραμε, αλλά έμεινε αυτό. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα αφορά μόνο τα επιχειρησιακά σωματεία. Η πρόβλεψη ήταν 33% και πάει στο 50% και σε όσους είναι ταμειακά εντάξει (σ.σ. η απαιτούμενη για την προκήρυξη απεργιών συμμετοχή στη λήψη απόφασης των ταμειακώς ενήμερων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων), δηλαδή μπορεί να φτάσει και με 15-20% να μπορεί να πάρει το σωματείο την απόφαση για απεργία. Και αυτό δεν πρόκειται να επεκταθεί πουθενά αλλού, δεν πρόκειται να αλλάξει κάπου, ούτε για τα τριτοβάθμια σωματεία».