Μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που φέρνει η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα για να κλειδώσει την Τρίτη αξιολόγηση, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων» και αυτή η εξέλιξη «φέρνει εκνευρισμό και αμηχανία στο παλιό πολιτικό σύστημα».


«Λερώσαμε τα χέρια μας για να μην αποδράσουμε»

Τόνισε ότι «ακόμα και σε αυτόν που διαφωνεί γίνεται εμφανές ότι εκεί που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν, η τωρινή κυβέρνηση πετυχαίνει» και επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση πήρε την ιστορική απόφαση να μην αποδράσει από τις ευθύνες και να λερώσει τα χέρια της το καλοκαίρι του 2015. «Πήραμε δύσκολη και ιστορική απόφαση το καλοκαίρι του 2015 χωρίς να γνωρίζουμε, χωρίς να έχουμε την βεβαιότητα, πήραμε την απόφαση να λερώσουμε τα χέρια μας αλλά να μην αποδράσουμε».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο λαός αποφάσισε να στείλει στην αντιπολίτευση τα κόμματα που κυβερνούσαν από το 1974 και αν αυτό δεν γινόταν, η περίοδος των οκτώ χρόνων ύφεσης θα διαρκούσε περισσότερο και άφησε αιχμές κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που από το 2015 έχουν μονίμως ανοικτό το κουτί της Πανδώρας

«Το καλοκαίρι αφήνουμε πίσω τη δυσκολότερη περίοδο που έζησε η χώρα από το 1974 και αυτό αφήνει εκνευρισμό και αμηχανία σε πολλούς. Αφήνουμε πίσω μας μία πολλαπλώς επιζήμια περίοδο. Η περίοδος των οχτώ ετών θα κρατούσε περισσότερο αν δεν έστελνε στην αντιπολίτευση ο λαός τα κόμματα που κυβέρνησαν μόνο με τον φόβο και από το 2015 και μετά αντιπολιτεύονται με την καταστροφολογία. Από την ημέρα που αναλάβαμε έχουν μονίμως ανοιχτό το κουτί της Πανδώρας».


«Να αποδεχτεί την πραγματικότητα ο Μητσοτάκης»

Εξαπέλυσε και πάλι πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι έχει διαψευστεί επανειλημμένως από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος του. Διερωτήθηκε αν συμβουλεύεται μέντιουμ και χειρομάντες όταν κάνει τις προβλέψεις περί πρόωρων εκλογών.

«Δεν υπάρχει άλλος αρχηγός της Αντιπολίτευσης στα χρονικά που μόνο λίγους μήνες από την ανάληψη της ηγεσίας ζήτησε εκλογές και προέβλεψε ότι η α’ αξιολόγηση δεν θα κλείσει. Μετά μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα πετύχουμε κανέναν στόχο και θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Παρά την διάψευση συνέχισε το ίδιο βιολί. Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβετε κανέναν αστρολόγο, κ. Μητσοτάκη; Κανένα χειρομάντη; Κανένα μέντιουμ; Συνήθως ξέρετε όλοι αυτοί σας λένε ότι θέλετε να ακούσετε. Σας συμβουλεύω λοιπόν να αποδεχτείτε την πραγματικότητα. Όμως γνωρίζω ότι αυτό είναι σας είναι δύσκολο. Εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά είναι αναγκαίο. Θα κάνει καλό και σε σας προσωπικά αλλά και στην παράταξή σας».