Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM», ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει κόντρα Ολυμπιακού με την κυβέρνηση της χώρας, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στις πρόσφατες δηλώσεις του Κ.Ζουράρι.
 
Αναλυτικότερα, για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξήγησε ότι η θέση του είναι «σαφής και δεδομένη» και πρόσθεσε: «Δεν θα παρουσιάσω το κρέας ψάρι, δεν θα πω ότι από τη μια μέρα στην άλλη έχουμε φοβερές διαιτησίες που δεν κάνουν λάθη. Εμμένω στη χρήση του VAR. Πολλές φορές γίνεται πολύ κακό για το τίποτα για να δημιουργηθεί ντόρος. Προφανώς η κατάσταση είναι προβληματική, αλλά και ο κόσμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που τον οδηγούν σε ακρότητες. Στη διαιτησία είμαστε σε κατάσταση πιο εξομαλυμένη. Το επίπεδο διαιτησίας δεν είναι καλό, ίσως και ως αποτέλεσμα του εσφαλμένου τρόπου που λειτουργούσε χρόνια. Με ανθρώπους που δεν εκπαιδεύονταν σωστά, που φοβόντουσαν… Ελπίζω με την εγκατάσταση και χρήση του VAR να βελτιωθούν τα πράγματα. Μιλάμε για μια φάση χθες, που στο τέταρτο ριπλέι καταλαβαίνεις πως υπήρχε πέναλτι».
 
Για την αναφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως «ο υπόκοσμος αλλοιώνει αποτελέσματα», ο Γ. Βασιλειάδη σχολίασε ότι «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να υπάρχουν σκιές κι έχω πει κι από το βήμα της Βουλής ότι έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε. Σε αυτό το πλαίσιο εμμένουμε. Όσοι φωνάζουν για τη διαιτησία δεν θέλουν απαραίτητα το VAR και το απαξιώνουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω στοχευμένης αρθρογραφίας. Αν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».
 
Ερωτώμενος για επιθέσεις του Ολυμπιακού κατά της κυβέρνησης απάντησε ότι: «έχω την αίσθηση ότι κακώς οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το ποδόσφαιρο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τη δήλωση του Ζουράρι έγινε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση πως υπάρχει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Ολυμπιακού και εύνοιας προς άλλους. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν ενάμιση μήνα έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών, η ΑΕΚ επίσης έχει δεχτεί τιμωρίες. Αν δεν υπήρχε εύνοια, τι θα κάναμε. Υπάρχει ισονομία. Η προσπάθεια πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου είναι λάθος και δεν οδηγεί πουθενά. Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο κυβέρνησης κατά μιας ομάδας θα τρελαθούμε. Υπάρχει μια τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στη δικαιοσύνη και τον κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός πού μπλέκεται; Για άλλους λόγους και για άλλους σκοπούς προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι να λέω ότι στο ποδόσφαιρο έχουν παράπονο όλοι, από τις τιμωρίες και από τα πάντα».
 
Τέλος, σχολιάζοντας όσα δήλωσε ο Κ.Ζουράρις για τους οπαδούς Ολυμπιακού και Άρη, σημείωσε ότι είχε μιλήσει για ατόπημα και την πρώτη φορά. «Ήταν λάθος ακόμη κι αν το έκανε για λόγους αστεϊσμού. Πέρα από το γεγονός ότι προσβάλει τους φίλους δύο ιστορικών ομάδων, είναι πράγματα που δεν πρέπει να λέγονται και δεν πρέπει να επικροτούνται. Δίνουμε μάχη να φύγει η χυδαιολογία από τα γήπεδα κι όταν αναπαράγεται από μας είναι πρόβλημα. Είναι γνωστός ο λόγος και η καυστικότητα του κ. Ζουράρι, είναι ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ που δέχεται και πειράγματα με χαμόγελο, αλλά εδώ είναι λάθος. Είναι μεγάλο ατόπημα και σαφέστατα δεν εκφράζει την κυβέρνηση και την πολιτική της στον αθλητισμό». Παράλληλα, σχολιάζοντας αν ο Α.Τσίπρας θα κάνει δεκτή την παραίτηση Ζουράρι, υποστήριξε ότι δεν νομίζει ότι δεν θα γίνει δεκτή, «αλλά αυτό είναι στο χέρι του πρωθυπουργού. Δεν θέλω να εμπλακώ εγώ σε αυτό. Προσωπικά αυτό που κάνω είναι να καταδικάζω και να διαφωνώ. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν είναι σωστό να αναπαράγουμε εμείς τη χυδαιολογία που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα. Σας ξαναλέω πάντως ότι νομίζω πως και ο ίδιος έχει καταλάβει το ατόπημα».