Σύμφωνα με τους New York Times, την είδηση επιβεβαίωσε εισαγγελέας, που δήλωσε στο Reuters ότι «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς πέθανε από πυροβολισμούς. Οι ανακριτές βρίσκονται στο σημείο του εγκλήματος». Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ο διευθυντής του κυβερνητικού γραφείου της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο, Μάρκο Τζούριτς, δήλωσε ότι η δολοφονία του Σέρβου ηγέτη ήταν «πράξη τρομοκρατίας».
 
Η δολοφονία του Σέρβου πολιτικού προκάλεσε την αντίδραση της Ευρωπαίκής Ένωσης, που καταδίκασε τους πυροβολισμούς και κάλεσε όλες τις πλευρές να παραμείνουν ψύχραιμες, διά στόματος της εκπροσώπου της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Μάζα Κοτσιγιάντσιτς. «Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές του κράτους δικαίου του Κοσσυφοπεδίου να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρουν τους δράστες χωρίς καθυστέρηση, και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΕ.
 
Ηλικίας 64 ετών, ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς ήταν ο στόχος γύρω στις 08:15 τοπική ώρα (09:15 ώρα Ελλάδας) δραστών που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, ενώ έφθανε στην έδρα του κόμματός του που βρίσκεται σε ιδιωτική κατοικία της Μιτρόβιτσα. Επικεφαλής ενός τοπικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, θεωρείτο ένας Σέρβος μετριοπαθής πολιτικός στην πόλη αυτή που παραμένει διαιρεμένη ανάμεσα στον βορρά, που κατοικείται από Σέρβους, και στον νότο των Αλβανών Κοσοβάρων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας διοργανώθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Σερβία, με τους Σέρβους να απειλούν πως θα σταματήσουν τον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας με την υποστήριξη της ΕΕ, για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που επρόκειτο να λάβει χώρα στις Βρυξέλλες.