Σύμφωνα με την ανταπόκριση του News247, ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν χαιρετίζει την ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή τη Δευτέρα, καλώντας Ελλάδα και θεσμούς να συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
 
«Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά την εγκριθείσα νομοθεσία και γενικότερα την κατάσταση όσον αφορά την εφαρμογή των συμφωνημένων προαπαιτούμενων ενεργειών και θα υποβάλουμε εγκαίρως τα ευρήματά μας για τo Eurogroup την επόμενη εβδομάδα (22 Ιανουαρίου 2017)», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. Ακόμη πρόσθεσε πως «η Επιτροπή πιστεύει ότι όλες οι πλευρές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται εποικοδομητικά με στόχο την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων και, συνεπώς, να ολοκληρώσουν την τρίτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, ακολουθώντας τη συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (Staff Level Agreement) που επετεύχθη τον περασμένο Δεκέμβριο».
 
Την ίδια ώρα, σε πρώτο πλάνο τοποθετεί το ελληνικό ζήτημα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί, που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επιτυχή ολοκλήρωση και εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.
 
Σύμφωνα με το tweet που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Γάλλος στάθηκε σε τέσσερις στόχους για την Κομισιόν. Συγκεκριμένα, ανέφερε «Πρώτον να συμβάλουμε στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος στήριξης. Δεύτερον να φορολογήσουμε δίκαια τις ψηφιακές επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Τρίτον να αγωνιστούμε εναντίον των φορολογικών παραδείσων. Τέταρτον να κάνουμε τα πάντα για την ανάπτυξη και την απασχόληση».