Η σύσταση των αρχών λογοκρισίας για να λάβει ισχύ θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Νουχάντ Μαχνούκ, αλλά αυτό θεωρείται απλά μια τυπική διαδικασία που πιθανότατα δεν θα σταματήσει την απαγόρευση, καθώς ήδη οι κινηματογράφοι σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχουν απομακρύνει τις αφίσες της ταινίας.
 
Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα γιατί η αρμόδια αρχή έλαβε την απόφαση για απαγόρευση, ωστόσο ένα έγγραφο που διέρρευσε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκαλύπτει ότι ο διάσημος σκηνοθέτης είναι στη μαύρη λίστα της Αραβικής Λίγκας, επειδή υποστηρίζει το Ισραήλ.
 
Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς και η Μέριλ Στριπ είναι ένα πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική. Ο Στ. Σπίλμπεργκ αποτυπώνει στην ταινία του την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών προέδρων, ρισκάροντας όχι μόνο την καριέρα τους, αλλά και την προσωπική τους ελευθερία.