Σύμφωνα με πληροφορίες του Ηaaretz, εκπρόσωπος του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως είναι κατανοητό ότι μπορεί να χρειαστούν και χρόνια για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν σενάρια ώστε η μεταφορά να πραγματοποιηθεί πιο γρήγορα. «Η Ουάσινγκτον εξετάζει «ενδιάμεσα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα η πρεσβεία να εγκαινιαστεί πολύ πιο γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γραφείου του Νετανιάχου.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε σε τι είδους μέτρα αναφέρεται και δεν έκανε λόγο για  πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.  Ο Νετανιάχου είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι αυτό θα συμβεί εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα πάντως με τον Τραμπ, οι ΗΠΑ δεν θα μεταφέρουν  εντός του τρέχοντος έτους την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Ερωτηθείς από το Reuters για τη δήλωση Νετανιάχου, ο Τραμπ απάντησε πως δεν εξετάζουν αυτό το σενάριο.  «Μέχρι το τέλος του χρόνου; Εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια. Εννοώ προφανώς ότι θα είναι σε προσωρινή βάση. Στην πραγματικότητα δεν το εξετάζουμε. Όχι».