«Από τις δηλώσεις Νίμιτς προέκυψε πως ήταν ένα ακόμη λάθος η εντύπωση που δημιούργησε η κυβέρνηση ότι η λύση είναι προ των πυλών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Λοβέρδος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θέλει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, σε περίπτωση που υπάρχουν νέες προτάσεις από τον ΟΗΕ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο πως έχουν δώσει εσωτερικές διαστάσεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προκειμένου να βρουν πολιτική διέξοδο.

«Είναι λογική η σκέψη πως η κυβέρνηση μετέτρεψε σε εσωτερικό ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής προκειμένου να ξεφύγει από την καθημερινότητα που είναι βαριά γι’ αυτήν. Ο Πρωθυπουργός προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις μιας κάποιας επιτυχίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπαθώντας να βρει ψήγματα πολιτικής επιβίωσης».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Νίμιτς, προκάλεσε αντιδράσεις σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα ο διαπραγματευτής της ΠΓΔΜ,  Ναουμόφσκι, δήλωσε πως η πρόταση του Νίμιτς απέχει πολύ από μια αξιοπρεπή λύση. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος, να ηττηθούν οι εθνικιστικές θέσεις και την ίδια στιγμή να κατανοήσουν όλοι ότι έχουν τεράστια ευθύνη να τοποθετηθούν με σαφήνεια.