Ο Βάιντμαν ζήτησε την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης εντός του 2018, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους στις αγορές από την υπερχαλαρή νομισματική πολιτική. Σε συνέντευξή του στη γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε επιφυλάξεις για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

«Θα θεωρούσα λογικό από τη σημερινή σκοπιά τον τερματισμό του προγράμματος της ΕΚΤ εντός του 2018», δήλωσε ο Βάιντμαν στην «FΑΖ», επαναλαμβάνοντας την επί της αρχής κριτική του στην πολιτική του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Οι αγορές έχουν αρνητικές παρενέργειες οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Με αυτόν τον τρόπο οι κεντρικές τράπεζες έχουν γίνει εν τω μεταξύ οι μεγαλύτεροι πιστωτές των κρατών», επισημαίνει, αναφερόμενος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που ανέρχεται περίπου στα 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ. Η σχετική πρότασή του μειοψήφησε στο συμβούλιο της ΕΚΤ το περασμένο φθινόπωρο.

Ο  Βάιντμαν εμφανίζεται επιφυλακτικός απέναντι στις προτάσεις της Κομισιόν για μεταρρύθμιση και βαθύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης. «Οι τελευταίες προτάσεις της Κομισιόν δεν με έχουν πείσει: Οι δημοσιονομικοί κανόνες δεν ενδυναμώνονται εκ του αποτελέσματος, ενώ την ίδια ώρα θα εισαχθούν όλο και περισσότερα στοιχεία κοινοτικής ευθύνης στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν καθιστά τη Νομισματική Ένωση πιο σταθερή μελλοντικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.