«Όλος ο κόσμος θέλει η Ελλάδα να πατήσει γερά στα πόδια της, αυτό θα άρει τις αμφιβολίες και θα δώσει ένα κλίμα βεβαιότητας, θα βάλει απαγορευτικό στους κερδοσκόπους. Σε αυτό το κλίμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας πρέπει και στο εσωτερικό της χώρας να στηριχθούν οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην Προληπτική Γραμμή Στήριξης, ανέφερε ότι είναι μια από τις δυνατότητες που προβλέπονται στη συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. «Είναι μια από τις πιθανές διόδους για το μέλλον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό προϋποθέτει ότι θα συμφωνηθεί η προσφυγή σε μια τέτοια δίοδο» τόνισε.

Σε ερώτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η ήπειρός μας πέρασε πολλά τα τελευταία τρία χρόνια και ότι στο τέλος αυτής της περιόδου, αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ότι οι εχθροί της περίμεναν ή οι Κασσάνδρες προέβλεπαν. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «από τον Σεπτέμβριο αλλάζουν οι πολιτικοί άνεμοι στην Ευρώπη, για πρώτη φορά όλες οι οικονομίες μας είναι σε ανάπτυξη, η απασχόληση είναι σε ιστορικό υψηλό και στις 27 χώρες της ΕΕ, το ευρώ ξαναπαίρνει την θέση του ως άγκυρα σταθερότητας στο παγκόσμιο σκηνικό. Άρα, είναι πιθανότερο να δεχθούμε πίεση για νέες προσχωρήσεις παρά να δούμε νέες αποχωρήσεις από την Ε.Ε.».