Οι αγρότες από την περιοχή Προμαχώνα, ξεκαθάρισαν δεν συστρατεύονται με καμία άλλη δύναμη που έχει αναπτυχθεί ή αναπτύσσεται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα και θα διεκδικήσουν οι ίδιοι τα αιτήματά τους μακριά από «πολιτικές σκοπιμότητες και φιλίες» που έχουν κάποιοι με υπουργούς και βουλευτές.

«Πέραν των απαντήσεων που θέλουμε για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και το κόστος παραγωγής των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, θέλουμε ο αρμόδιος υπουργός να μας πει εάν είναι νόμιμο να πληρώνουμε ΕΦΚΑ με βάση την εκκαθάριση του αγροτικού εισοδήματος του 2015, αλλά και να μας εξηγήσει πώς γίνεται να κόβουμε τιμολόγια, να πληρώνουμε ΦΠΑ και ένα σωρό άλλα, χωρίς να έχουμε πληρωθεί, όπως γίνεται με τους τευτλοπαραγωγούς. Παράλληλα, θέλουμε να μας διευκρινίσει, πως γίνεται ο νομός Σερρών να τίθεται εκτός απονιτροποίησης», αναφέρουν εκπρόσωποι των αγροτών.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών, Στέργιος Λίτος, προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ένα πρωί οι αγρότες του νομού Σερρών να βρισκόμαστε στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία, στο τελωνείο του Προμαχώνα».