Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ταμίμι και η οικογένειά της διαμαρτύρονταν ενάντια στην απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια συμπλοκών, ο 14χρονος ξάδερφος της Μοχάμεντ, χτυπήθηκε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση από μία πλαστική σφαίρα ενός ισραηλινού στρατιώτη και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όπου του αφαιρέθηκε ένα τμήμα του κρανίου του.

Την ίδια μέρα, η 16χρονη προσπάθησε να εμποδίσει ισραηλινούς στρατιώτες που εισέβαλαν στην αυλή του σπιτιού της. Ούσα άοπλη προσπάθησε να απωθήσει τους ένοπλους εισβολείς χαστουκίζοντας τους.

Λίγες μέρες αργότερα, ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν έφοδο στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της νύχτας, Τη συνέλαβαν και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως διακεκριμένη επίθεση, παρακώλυση του έργου των στρατιωτών και υποκίνηση βίας. Κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 10 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της κράτησής της, έπρεπε να υπομείνει επιθετικές μορφές ανάκρισης, ακόμα και κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και απειλές εναντίον της οικογένειάς της.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί σε μάζεμα υπογραφών προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη η 16χρονη Παλαιστίνια.