Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο Βίζερ στρέφεται υπέρ της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  στο πρόγραμμα προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι «ιδιαίτερα επιθυμητή για πολλούς λόγους».
 
Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς μια πιστωτική γραμμή από τον ΕΜΣ στο μέλλον ο επικεφαλής του Euroworking Group απαντά πως «είναι πρωτίστως η ελληνική κυβέρνηση που λέει ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο». «Είναι σαν τα Χριστούγεννα. Εάν κάποιος πει ότι δε θέλει χριστουγεννιάτικα δώρα τότε κανείς δεν πρόκειται να σκεφτεί να τού πάρει δώρα. Εάν δεν υπάρχει σχετικό αίτημα, δεν το συζητούμε καν και το ερώτημα εάν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι δεν υφίσταται καν. Έτσι λοιπόν, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προληπτική πιστωτική γραμμή» αναφέρει.
 
Ο ίδιος μάλιστα προσθέτει ότι η Ελλάδα «έχει πολύ σημαντικές θετικές ρυθμίσεις ως προς την απόσβεση του δημοσίου χρέους», αλλά όπως τονίζει, «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ορισμένα μικρότερα τμήματα των μέτρων που σχετίζονται με το χρέος θα υπόκεινται σε συμφωνίες μεταξύ του οφειλέτη και των πιστωτών».
 
Επίσης, προειδοποιεί μεταξύ άλλων, πως εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα 16% του ΑΕΠ, τότε θα γίνει μετέπειτα πολύ δύσκολο αυτό να αντιμετωπιστεί.
 
«Αυτό είναι ακριβώς η σχέση ανάμεσα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πολιτική. Δεν υπάρχει δημοσιονομική πολιτική που να είναι εντελώς διαχωρισμένη από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Πρέπει να απαλλαγείτε από τα στοιχεία που έφεραν τις ανισορροπίες στην ελληνική οικονομία για να απαλλαγείτε από το έλλειμμα» εξηγεί.