Ομιλιτές στο συλλαλητήριο ήταν οι:

– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
– π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματός του Μάριος Γεωργιάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Αριστείδης Φωκάς.

Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης εφάρμοσε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις μεσημβρινές ώρες.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, πραγματοποιήθηκαν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β. Όλγας).

Επίσης, απαγορεύτηκε στάση και στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

Επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την συγκέντρωση στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τον εμπρησμό που σημειώθηκε στην κατάληψη Libertatia. Το κτήριο έχει καεί ολοσχερώς, ενώ δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός.
 
Συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών από το συλλαλητήριο προσπάθησε μέσω της Δ. Γούναρη να φτάσει στην Καμάρα και να συμπλακεί με τους διαδηλωτές που πραγματοποιούν αντιεθνικιστικη διαδήλωση. 
 
Στην συνέχεια επιτέθηκαν στην κατάληψη Libertatia, βάζοντας φωτιά στο κτίριο σημειώνοντας σημαντικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.
 
Ομάδα ακροδεξιών προσπάθησε να κινηθεί προς την Καμάρα, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.