Μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Ευ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα, στο οποίο δόθηκε πολιτική στήριξη στη συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί και απομένουν τυπικά ζητήματα.

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν. Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Το «μαξιλαράκι» και ο τρόπος εξόδου από το μνημόνιο

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση  θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής από τους δανειστές, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος που θα επιτευχθεί η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο θα συζητηθεί προς το Πάσχα.

Παράλληλα, παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Γιούρογκρουπ όπου ξεκαθαρίζεται ότι το Euro Working Group θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος και στάθηκε «στο “μαξιλαράκι” που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης και  συνιστά μια πιστωτική γραμμή».