Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει την Τρίτη στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 3.000 εκπρόσωποι επιχειρήσεων. Ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, προκειμένου να συζητήσει για μελλοντικές επενδύσεις τους στην Ελλάδα.


Επί τάπητος το θέμα της ΠΓΔΜ

Την Τετάρτη ο Α. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της γειτονικής χώρας. Ο Ζάεφ έχει δηλώσει προ ημερών αισιόδοξος για το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», είχε δηλώσει ο Ζάεφ και είχε ξεκαθαρίσει πως η όποια λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου να δοθεί απάντηση από τους πολίτες.

Συναντήσεις στον απόηχο του Eurogroup

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων  Πιερ Μοσκοβισί. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το Eurogroup ξεκαθάρισε στην Ελλάδα πως τα 7,6 δισεκατομμύρια της δόσης θα σπάσουν σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και η δεύτερη θα δοθεί προς τον Απρίλιο, με την προϋπόθεση πως θα τρέξουν κανονικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η μείωση του αριθμού των κόκκινων δανείων.

Τη Δευτέρα ο Μοσκοβισί χαρακτήρισε θετική για την Ελλάδα την απόφαση του Eurogroup.« Ήταν μία καλή ημέρα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. Όλοι αναγνώρισαν τη μεγάλη προσπάθεια των ελληνικών αρχών, ακόμη κι όσοι ήταν σκεπτικοί πριν από λίγο καιρό».