Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά για τις τελευταίες εξελίξεις για το Σκοπιανό και σχολιάζοντας το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως το ζήτημα απαιτεί μέγιστη ωριμότητα και υπευθυνότητα ενώ αναφερόμενο στον Πάνο Καμμένο ανέφερε πως θα πρέπει «ως υπουργός Άμυνας να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση, όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση» συμπληρώνοντας πως «είναι άλλο όταν εκπροσωπεί τους ΑΝΕΛ». 
 
Σχολιάζοντας τη διάσπαση των απόψεων που διαφαίνονται στην συγκυβέρνηση ανέφερε ότι «η κυβέρνηση είναι μία συγκατοίκηση, αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή τη θέση της, ο Πρωθυπουργός, ο ΥΠΕΞ εκφράζουν τη θέση της κυβέρνησης». «Η θέση του κ. Καμμένου αφορά τον Πάνο Καμμένο και μόνο» τόνισε. 
 
Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε λάθος την πρόταση του Πάνου Καμμένου για δημοψήφισμα καθώς και τη συμμετοχή βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο. «Η αντίδραση, η διαμαρτυρία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, αφού δεν θέλουμε η άλλη πλευρά να έχει αλυτρωτικές τάσεις, να μην έχουμε κι εμείς», ανέφερε σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. 
 

Αιχμές κατά της ΝΔ 

 
Απαντώντας στην αντιπολίτευση χαρακτήρισε «αίολο» το επιχείρημα ότι θα πέσει η κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πολιτικά υπεύθυνο» και διερωτήθηκε «ποια είναι αλήθεια η θέση της ΝΔ;». 
 
«Η κυβέρνηση πέφτει όταν χάσει τη δεδηλωμένη», είπε και προσέθεσε «οι τοποθετήσεις Καμμένου και άλλων, να μην μπλοκάρουν τη λύση». 

 

Δ. Καμμένος: Δε θα γίνουμε αριστεροί 

 
Για το ζήτημα των Σκοπίων μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και για τον όρο «Μακεδονία» αναφέροντας πως «δε θα γίνουμε αριστεροί, δεν ξυπνήσαμε μία μέρα να γίνουμε διεθνιστές», δημιουργώντας νέες αντιπαραθέσεις. 
 
«Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε μία σαφή στάση, την οποία την έχουμε δείξει δυόμισι χρόνια σε ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τις ηθικές αξίες και το ίδιο το καταστατικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Όσον αφορά το θέμα της γείτονος χώρας, έχουμε δηλώσει πως δεν θα δεχθούμε το όνομα και κανένα παράγωγο του όρου «Μακεδονία» για κανένα λόγο, ειδικά αυτή την περίοδο που έχουμε εμείς το πάνω χέρι», σημείωσε ο Δ. Καμμένος. 
 
«Είμαι της άποψης ότι δεν θα υπάρξει λύση, γι 'αυτό πρέπει να είμαστε συνετοί και μαζεμένοι εμείς δεν θα γίνουμε αριστεροί, δεν ξυπνήσαμε μία μέρα να γίνουμε διεθνιστές. Ούτε εγώ, ούτε ο Πάνος, ούτε η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα φαντάζομαι. Ο καθένας έχει τα πιστεύω του, αλλά δεν είμαστε όλοι από την ίδια μήτρα» τόνισε.

 

Κατρούγκαλος: Εθνικιστές όσοι δεν προτιμούν τον όρο «Μακεδονία» 

 
Νέες ρωγμές στις συζητήσεις για το Σκοπιανό δημιουργούν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος χαρακτήρισε «ακροδεξιές και εθνικιστικές» όσων δεν επιθυμούν τον όρο «Μακεδονία» στη νέα ονομασία. 
 
Ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η περίληψη του όρου Μακεδονία αποτελεί «πατριωτική λύση». «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προωθήσουμε την πατριωτική λύση. Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές και όχι ότι μας συμφέρει και είναι προτιμότερο για τις εκλογικές μας περιφέρειες. Είναι λογικό μετρά από 8 χρόνια μιζέριας και μνημονίων να υπάρχει σε ένα κομμάτι κόσμου η τάση να απορρίπτει τις λύσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της. 
 
«Ποια είναι η διαπραγματευτική θέση της ΝΔ; Ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση της Βουλής για το Κυπριακό είπε προκειμένου να επικρίνει τον κ. Λεβέντη ότι η εθνική αντιπροσωπεία έχει επίσημη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μετά άρχισε την στροφή», είπε.