Η εφημερίδα Vecer σε άρθρο με τίτλο «Tο όνομα και η χρήση των γλωσσών θα βγάλουν τον λαό στον δρόμο» αναφέρει ότι κύκλοι της αντιπολίτευσης προαναγγέλλουν την έναρξη «λαϊκών κινητοποιήσεων» στην ΠΓΔΜ, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν τρία ζητήματα: ο νόμος για τη χρήση των γλωσσών, το θέμα του ονόματος και οι προφυλακίσεις για τα αιματηρά επεισόδια στο Κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου. 
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν πως στους σχεδιασμούς τους έχουν τη στήριξη από «υψηλό κρατικό αξίωμα» και χαρακτηρίζουν ενθαρρυντική προς την κατεύθυνση αυτή την κίνηση του προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ να μην υπογράψει τον νόμο που ψήφισε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση και ο οποίος προβλέπει τη χρήση της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας σε όλη την επικράτεια. 
 
Από πλευράς της η εφημερίδα Sloboden Pechat, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο «Τα ψώνια στη Θεσσαλονίκη δεν τα παραχωρούμε!», αναφέρει ότι την ώρα που περισσότεροι από 90.000 Ελληνες συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για το θέμα του ονόματος, χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ μετέβησαν για ψώνια στην ίδια πόλη, «που είναι γνωστή για τα εξαιρετικά της καταστήματα και τις μεγάλες εκπτώσεις αυτήν την εποχή του χρόνου». 

 

Συνάντηση Ντιμιτρόφ – Μογκερίνι 

 
Με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρεντερίκα Μογκερίνι συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ. 
 
Οι Βρυξέλλες επισήμαναν στην σκοπιανή πλευρά την ανάγκη ομαλοποίησης των δύο πλευρών, Ελλάδας και ΠΓΔΜ, καθώς και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα Σκόπια σε σχέση με το κράτος δικαίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της. 
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ έγραψε στο Twitter: «Το μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον της γενιάς μας είναι να φροντίσουμε να πιάσουμε το τρένο της ΕΕ και να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον, τη σταθερότητα και την ευημερία των Μακεδόνων πολιτών»