Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο κατέθεσε στην ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την παρέμβαση της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε από τον Τραμπ τον περασμένο Μάιο έχει καταθέσει επίσης στους συνεργάτες του ειδικού εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters. Μετά την απόλυσή του Κόμεϊ ανατέθηκε η έρευνα στον Μιούλερ.
Το NBC, επικαλείται μια πηγή η οποία έχει γνώση των ερευνών, δεν διευκρίνισε πότε κατέθεσε ο Πομπέο ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θεωρείται “περιφερειακός μάρτυρας” για την απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI. Εκπρόσωποι της CIA είπαν ότι η υπηρεσία δεν σχολιάζει το ρεπορτάζ του δικτύου.

Το NBC ανέφερε ότι ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον αναμένεται να συναντηθεί με την ομάδα του Μιούλερ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο Μπάνον έχει ξεκαθαρίσει πως θα καταθέσει στους ανακριτές του Μιούλερ και όχι σε Συμβούλιο Ενόρκων.