Η ΠΟΕΔΥΝ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση φέρνει νέες περικοπές στον τομέα της Υγείας και προκαλεί νέες τρύπες στο ήδη διάτρητο σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός μίλησε στον «Real fm», τονίζοντας  πως δέχθηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία.

Είναι περίεργα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Είχαμε μία κινητοποίηση, ζητήσαμε να δούμε τον υπουργό για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Από τους αστυνομικούς συναντήσαμε μία περίεργη συμπεριφορά. Ενώ μας είπαν στην αρχή να περάσουμε 10 άτομα να δούμε τον υπουργό, μετά τον τέταρτο, φοβούμενοι ότι θα κάνουμε αυτά που κάναμε προηγούμενες φορές, άρχισαν να μας χτυπάνε τα ΜΑΤ. Δηλαδή πίστευαν ότι θα μπούμε όλοι και από τον τέταρτο συνάδελφο που μπήκε μέσα, άρχισαν να μας χτυπάνε, για να μη συμβούν τα προηγούμενα όπως μας έλεγαν.

Μας χτυπούσαν προληπτικά για να μην μπούμε όλοι στο υπουργείο. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει, δεν έχουν καν αντιδραστήρια για να κάνουν εξετάσεις… Είχαμε ζητήσει συνάντηση, μας δέχτηκε να μπούμε μία αντιπροσωπεία 10 εργαζομένων και από τον τέταρτο που έμπαινε η αστυνομία άρχισε να μας χτυπά, γιατί πίστευαν ότι θα μπούμε όλοι μέσα. Δεν είχαμε τέτοιο σκοπό»..