«Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, μία αίσθηση που αποτυπώνεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ταμείου στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Υπογράμμισα επίσης ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και την επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο Πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε προς αυτούς τους κοινούς στόχους» αναφέρει η επίσημη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ που εκδόθηκε από το ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ενώ για την ελάφρυνση χρέους τονίστηκε ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος.

Επιτυχή ολοκλήρωση του μνημονίου επιθυμεί ο Μοσκοβισί

Νωρίτερα, χωρίς σημαντικές ειδήσεις, σε καλό κλίμα και με νέο ραντεβού ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πιέρ Μοσκοβισί στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την επόμενη ημέρα. Στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν εκφράστηκε θετικά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει περάσει σε μια νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας, «και όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίστηκε ότι τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.