Οι αντιδράσεις των βουλευτών της κυβέρνησης ξεκίνησε με τη συμμετοχή ορισμένων βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, με τον Μ. Μπαλαούρα να εξαπολύει την Παρασκευή επίθεση κατά τον υπουργό Άμυνας πως «είναι υποχρεωμένος να πράξει αυτά που χρειάζονται υπακούοντας σε ό,τι αποφασίσει η Βουλή, χωρίς να έχει κανένα άλλο περιθώριο για άλλη πολιτική».
 
Στη δήλωση του απάντησε ο Δ. Καμμένος των ΑΝΕΛ μιλώντας το Σάββατο στο ΣΚΑΙ. «Δεν φτάσαμε στη ζωή μας εδώ πέρα για να μας κάνει κριτική ο Μπαλαούρας. Που θα ήταν ο κ. Μπαλαούρας χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες;», τόνισε ο Δ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας «μας κάνει κριτική ο Σκουρλέτης γιατί πήγαμε στο συλλαλητήριο ενώ εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην πιάνουν στο στόμα τους τον Πάνο Καμμένο. Ο Πάνος είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος και δεν θα φύγει από την κυβέρνηση».
 
Ο ίδιος επανήλθε τη Δευτέρα στο ζήτημα κατηγορώντας τον Μ. Μπαλαούρα ότι ««μάλλον έχει μια κρυφή χαρά και θέλει να παραδώσει τη Μακεδονία» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί πως δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση.

 

Δ. Καμμένος: Να μας βγάλει φωτογραφία να μας στείλει στους Ευρωπαίους
 

«Αντέδρασα εγώ και είπα ένα πρωί κάτι για κάποιον; Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους ΑΝΕΛ ο Μπαλαούρας και ο κ. Παπαδόπουλος να βάζει χέρι στον Π. Καμμένο και να του ζητά να παραιτηθεί; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας αυτή τη φορά στον ΑΝΤ1.
 
Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν αν είναι σύμφωνοι «με τη χαφιεδιστική πολιτική του Παπαδημούλη να μας βγάλει φωτογραφία και να μας στείλει στους Ευρωπαίους. Συμφωνείτε με το φακέλωμα; Θα μας στείλει τη λίστα με τους παραλήπτες του email;».
 
Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Δ. Καμμένου, ο Δ. Μπαλαούρας απάντησε «ο Δημήτρης Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ με δηλώσεις του».