Δημοσίευμα του reuters αναφέρεται στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα οικονομικά καθώς και στο αν θα θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του προγράμματος. 
 

Ανάγκη για μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία

 
Όπως επισημαίνεται, το ΔΝΤ δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος στην Ελλάδα, λόγω της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων και της ταχύτητας με την οποία εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον Jeffrey Franks, διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όμως «χρειάζονται μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία και δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά τη λήξη του προγράμματος». Μάλιστα, ο αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας στο Reuters, χαρακτήρισε βελτιωμένη την εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα, συστήνοντας όμως προσοχή.
 
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επταετές ομόλογο το οποίο πρόκειται να εκδόσει σύντομα η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς το πρόκληση για τους επενδυτές.
 
Θα ήταν δείγμα εμπιστοσύνης η προσέλκυση περισσότερων συντηρητικών funds, που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα στις αγορές ομολόγων αναφέρεται συγκεκριμένα, σημειώνοντας ότι «δύο μεγάλοι επενδυτές δήλωσαν στο Reuters πως δεν είναι πιθανό να συμμετάσχουν επειδή εξακολουθούν να ανησυχούν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ένας άλλος επενδυτής δήλωσε ότι θα κινηθεί προσεκτικά».
 
Για άλλους επενδυτές πάντως -επισημαίνει το Reuters- η Ελλάδα έχει προσφέρει συναρπαστικές αποδόσεις και η επικείμενη δημοπρασία προσφέρει νέες ευκαιρίες, την ώρα η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η χώρα αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η κυβέρνηση επανέρχεται στις αγορές ευελπιστώντας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης.