Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν τις περισσότερες ώρες ετησίως ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Συγκεκριμένα ο μέσος έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.305 ώρες τον χρόνο. Οι Γερμανοί είναι αυτοί που εργάζονται τις λιγότερες ώρες ετησίως ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς ο μέσος γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.363 ώρες τον χρόνο.

Στην Ελλάδα το 11% της εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, ενώ στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι η Ολλανδία με 37,7% . Ακολουθεί η Ελβετία με 27% και η Αυστραλία με 25,9%. Παρά τις λιγότερες ώρες εργασίας από κάθε ευρωπαϊκό λαό, οι Γερμανοί εμφανίζονται ως οι πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι, καθώς είναι 27% πιο παραγωγικοί από τους δεύτερους στη σχετική λίστα Βρετανούς που εργάζονται 1.680 ώρες τον χρόνο.

Ολλανδοί, Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερες από 1.500 ώρες το χρόνο κατά μέσο όρο, ενώ οι Δανοί έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην υφήλιο. Όπως επισημαίνει ο ΟΟΣΑ ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης.