Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Σ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχουν επιβάλει οι δανειστές υλοποιείται αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς το πρόγραμμα θα πρέπει να ενταχθεί σε «δική μας ευρύτερη στρατηγική που θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία».

Ικανοποιημένος με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο Σ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι αποτελεί παράδειγμα για τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα. «Το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση, εντός του Φεβρουαρίου και της διαδικασίας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης -η σύμβαση πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό θα γίνει – θα έχουμε κάτι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ένα κόμβο των διεθνών συνδυασμένων μεταφορών, γίνεται hub μεταφορών, και αυτό είναι τεράστιας σημασίας. Αυτό θα φέρει τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων απασχόλησης και θα φέρει και την ανάπτυξη των παρεμφερών τομέων στον τομέα των μεταφορών».


«Οδηγείται στον μαρασμό όποιος δεν είναι ανταγωνιστικός»

Ερωτηθείς για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, ο Σ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να κάνει την ελληνική οικονομία εξωστρεφή και ανταγωνιστική, ενώ πρόσθεσε ότι στη σημερινή εποχή οδηγείται στον μαρασμό όποιος δεν ανταγωνιστικός.

«Για το 2018 πρέπει να κρατήσουμε ως βασικό στόχο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να βγούμε από το μνημόνιο, να αποκτήσουμε αυτονομία να βγούμε από την επιτήρηση και δεύτερον να ενταθεί ο ρυθμός των επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης στη χώρα. Και τελευταίο να βάλουμε τις βάσεις για μία εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομία. Αυτό είναι το μείζον. Στην εποχή που ζούμε όποιος δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, δυστυχώς, θα οδηγηθεί στο μαρασμό. Εμείς έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να γίνουμε μία οικονομία ανταγωνιστική. Πάντα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό σαν Έλληνες. Πρέπει τώρα να μπουν οι βάσεις. Σε αυτό το σημείο είμαστε».