Με αφορμή την υπόθεση του σκανδάλου της πολυεθνικής φαρμακευτικής Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ώστε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τέταρτο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει. Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη. Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».

Καταγγέλλει ως κουκουλοφόρους τους προστατευόμενους μάρτυρες

Συνεχίζοντας στη γραμμή στελεχών και πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε κουκουλοφόρους τους προστατευόμενους από τη Δικαιοσύνη μάρτυρες και επισήμανε πως δεν μπορούν να σέρνουν στη λάσπη την παράταξη της ΝΔ.

«Σε μια Δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει».

Κάνει λόγο για «βρώμικη επιχείρηση» της κυβέρνησης

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι όσοι μετέχουν «σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση» θα λογοδοτήσουν ενώπιον του ελληνικού λαού και της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού, αλλά και της ελληνικής δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά».