Στα έγγραφα που έστειλε αρχικά το FBI στην Ε. Τουλουπάκη σχετικά με την υπόθεση της Novartis, βρίσκονται τα ονόματα του Κώστα Φρουζή, του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνα Νικολοπούλου, του Θεόδωρου Βουλκίδη, του Εμμανουήλ Βουλκίδη, του Νίκου Μανιαδάκη, και του Νίκου Μανιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, στα ίδια έγγραφα αναφέρεται:
 
«Ιδιοκτήτης της MINDWORK ήταν η Σταυρούλα Νικολοπούλου (Λίνα) (…) Η Λίνα ήταν σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών και κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα (…). Ο Στουρνάρας ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 έως το τέλος του 2013. Ο Στουρνάρας ίδρυσε τον ΙΟΒΕ, που ήταν ινστιτούτο που ανέλυε τις οικονομικές τάσεις και παρείχε ακριβές σπουδές στη ΣΒΙΕ φαρμακευτικών τάσεων. Η MINDORK πραγματοποίησε πληρωμές σε φαρμακευτικές εταιρίες για την Novartis ενώ χρησιμοποιήθηκε και για παροχή συμβουλών, έρευνα αγοράς και άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα μία εκδρομή οργανώθηκε σε ελληνικά νησιά για δημοσιογράφους. Υπήρχαν φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά το ταξίδι και κύριος ομιλητής ήταν ο διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος. Το ταξίδι περιελάμβανε αυξημένη τιμολόγηση ποσών μέσω της MINDWORK. Το αληθές ποσό του ξενοδοχείου και των γευμάτων ήταν το μισό από την αξία τιμολόγησης. Η MINDWORK ήταν οργανωτής και αποζημιώθηκε για τη συμμετοχή στο συνέδριο. Το ποσό των 4.000 ευρώ ήταν χαμηλό σε σχέση με τα ποσά προηγούμενων ετών». 

Η Ε. Τουλουπάκη επανήλθε και μετά από νέο αίτημα στις 23 Ιανουαρίου του 2018, το FBI στέλνει νέα έγγραφα όπου αναφέρει επτά πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους  Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πληροφορίες, υλικό του FBI, το οποίο, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, είναι για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους και τονίζουν ότι είναι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο έγγραφο δεν γίνεται αναφορά σε χρηματισμό ενώ επισημαίνεται ότι αποτελεί πληροφόρηση κι όχι τελικό συμπέρασμα. Ερώτημα παραμένει γιατί Βενιζέλος, Πικραμμένος και Κουτρουμάνης δεν υπήρχαν στα έγγραφα αλλά προστέθηκαν αργότερα στη δικογραφία.

Σκευωρία και γελοιότητα για τον Σαμαρά

 
Στην υποβάθμιση και τον χλευασμό της υπόθεσης επέμειναν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που αντέδρασαν μετά τη δημοσιοποίηση των παραπάνω εγγράφων για να στρέψουν εκ νέου τα βέλη του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην εισαγγελία και την ίδια την δικαστικό λειτουργό, Ε. Τουλουπάκη.
 
«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά.
 
Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού.
 
Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά.
 
Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό.
 
Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει.
 
Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!» 

Κρύβεται πίσω από την ΕΚΤ ο Στουρνάρας

Ακόμα ένα σχέδιο στοχοποίησής του ίδιου και της οικογένειάς του διαπιστώνει πίσω από την υπόθεση της Novartis και της εμπλοκής του ονόματός του στις παράνομες πληρωμές εκατομμυρίων της πολυεθνικής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, προσχωρώντας και ο ίδιος στη ρητορική Βενιζέλου και Σαμαρά περί «ανώνυμων προστατευόμενων μαρτύρων».
 
«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό» τονίζει σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση Novartis o διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου επισημαίνει ότι έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις».
 
Διαβάστε την ανακοίνωση του Γ. Στουρνάρα:
 
«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί.
 
Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου.
 
Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας.   
 
Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975.
 
Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση.
 
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!
 
Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις».