Οι δικαστικοί προχώρησαν σε κοινή δήλωσή τους, στην οποία απαντούν στις μομφές πως για την προστασία των μαρτύρων τηρήθηκε πιστά το γράμμα του νόμου, υπογραμμίζοντας πως «το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου», όπως τους υποχρεώνει το Σύνταγμα.
 
«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση» αναφέρει η κοινή δήλωση.
 
Σημειώνεται πως η αντίδραση των εισαγγελέων ήρθε λίγη ώρα μετά από τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την οποία απαίτησε από τους εισαγγελείς να καταθέσουν τα έγγραφα της πράξης της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, καθώς και την έγκριση του αρμόδιου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει.

Η κοινή δήλωση, προφανώς απαντά και στις αναφορές του Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που το μεσημέρι της Παρασκευής προανήγγειλε αίτημα στον Άρειο Πάγο για την ανάκληση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα από τους τρεις προστατευόμενους, όπως επίσης και στις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι με την υπόθεση από την ημέρα της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους.