Μιλώντας στον σταθμό «Ε» για την υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τον χαρακτηρισμό «κουκουλοφόροι» που αποδίδεται στους προστατευόμενους μάρτυρες, λέγοντας πως ο χαρακτηρισμός αυτός  σκοπεύει στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και παρατήρησε πως εμφανίζονται πολιτικοί να ζητούν ειδική ποινική μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.
 
Αιχμές άφησε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλώντας τον να  πει ευθέως αν θεωρεί πως υπάρχουν εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που στήνουν σκευωρίες με εντολή της κυβέρνησης.  «Είναι άλλο να κάνεις κριτική σε μια δικαστική απόφαση και άλλο να κατηγορείς εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούν ότι ετοιμάζουν σκευωρίες σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση» είπε.
 
Αντιδράσεις ωστόσο έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση, με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους να κάνουν λόγο για πολιτική στόχευση και στημένη σκευωρία.
 
Συγκεκριμένα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, που φέρεται να εμπλέκεται, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος του, ενώ σε άρθρο που δημοσίευσε στα «Νέα» αναφέρει ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και πως η Νovartis δεν εξαιρέθηκε από αυτό. 
 
Επίσης ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, εκτιμά ότι οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες.
 

Γεωργιάδης: Θα τους λιώσω
 

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε λόγο για οργανωμένη σκευωρία και χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης Novartis. «Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε» προειδοποιεί.
 
Μιλώντας στο πάνελ του ΣΚΑΪ είπε ότι «το ποινικό μητρώο του κ. Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ. Tσίπρα τον Φεβρουάριο του 2017 αυτά που έλεγε τα λένε στις καταθέσεις τους λέξη προς λέξη οι μάρτυρες».
 
Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε το αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς λέγοντας πως «η κυρία Τουλουπάκη έχει στείλει στο FBI αίτημα να κάνει έρευνα για τους υπουργούς λες και έχει δικαίωμα ως εισαγγελέας να κάνει κάτι τέτοιο» ενώ διερωτήθηκε πώς γίνεται σε μια μυστική έρευνα με πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να έχουν διαρρεύσει όλα αυτά και να κάνουν οι υπουργοί αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
 

Σαμαράς: Είναι καθαρός κι αθώος
 

«Εγώ ξέρω ότι είμαι καθαρός και αθώος. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν» λέει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα «Νέα» αναφερόμενος στη μήνυση που έχει προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει εναντίον του Τσίπρα «η σημερινή Βουλή δεν θα τον παραπέμψει γιατί ο ίδιος προστατεύεται από την ασυλία που του δίνει η τωρινή πλειοψηφία. Αλλά στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει την πλειοψηφία και δεν θα έχει ασυλία. Και τότε…». προσθέτει.
 
«Ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι στήθηκε μια κανονική σκευωρία. Ο κόσμος ξέρει ποιοι χτύπησαν τη διαφθορά και ποιοι συμμάχησαν μαζί της. Ο κόσμος ξέρει ποιοι πάνε να στήσουν καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα. Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο λάκκο που έσκαβε για άλλους» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς και καταλήγει «όλοι όσοι επιθυμούν “φυγή προς τα μπρος” για τη χώρα, με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας».