O αρμόδιος για τις μεταφορές εισαγγελέας επιβαίωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος είναι όλοι νεκροί, ενώ διευκρίνισε πως το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ An-148 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο

Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμα γνωστά. Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι εξετάζει διάφορα σενάρια, ανάμεσά τους τα ενδεχόμενα ανθρώπινου λάθους ή τεχνικού προβλήματος και την επίδραση των καιρικών συνθηκών. Δεν γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Στον ρωσικό Τύπο κυκλοφορούν φήμες ότι το αεροσκάφος συγκρούστηκε εν πτήσει με ελικόπτερο των Ρωσικών Ταχυδρομείων, όμως το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν συντρίμμια ελικοπτέρου στο σημείο της καταστροφής.

Την έρευνα ανέλαβε το τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής που συνήθως χειρίζεται σοβαρά ή μεγάλα περιστατικά. Ο πρόεδρος Πούτιν ζήτησε ενδελεχή αναζήτηση των αιτιών της τραγωδίας.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών, Saratov Airlines, κατέπεσε στην περιοχή της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Υπήρχαν 65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος στο αεροσκάφος, που έλειπε από ραντάρ λιγότερο από 10 λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, ανέφερε το πρακτορείο TASS.

Το αεροπλάνο προοριζόταν για τη ρωσική πόλη του Orsk στην περιοχή Orenburg που συνορεύει με το Καζακστάν.

Εντολή Πούτιν για διερεύνηση των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας

Eντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση της συντριβής του αεροσκάφους της Saratov Airlines έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Τόνισε δε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας ήδη βρίσκονται επί ποδός για την αναζήτηση των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας, που στοίχισε τη ζωή 71 ανθρώπων.