Συνέντευξη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος παραχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέσω του πρωτοσέλιδου της οποίας απειλεί ευθέως τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, στην γραμμή που έχουν ταχθεί με τις δηλώσεις τους μέχρι στιγμής αρκετοί από τους υπόλοιπους ελεγχόμενους της ίδιας υπόθεσης.
 
Στη συνέντευξή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δηλώνει πως γνωρίζει την ταυτότητα των τριών μαρτύρων, απειλώντας πως «θα τους βγάλει τις κουκούλες».
 
«Αυτοί οι άνθρωποι που φαντάστηκαν ότι, επειδή θα φορέσουν μια κουκούλα, μπορούν να ρίξουν σκιές και λάσπη στην πολιτική διαδρομή μου διέπραξαν λάθος», δηλώνει στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, ενώ συμπληρώνει πως «Αυτή την κουκούλα, πίσω από την οποία κρύφτηκαν για να συκοφαντήσουν, εγώ θα τους τη βγάλω» και προσθέτει «σας βεβαιώ ότι όταν αποκαλυφθούν θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».
 
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής, μεγάλη ιστοσελίδα και τηλεοπτικός σταθμός προχώρησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας της μίας από τους τρεις φερόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.
 

Η μύγα του Λοβέρδου στην Εστία

 
Στο μεταξύ, πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Εστία για «Μυστικό λογαριασμό πρώην υπουργού» που πληροφορίες τον θέλουν να αποκαλύφθηκε στην Ελβετία και να σχετίζεται με την υπόθεση Novartis οδήγησε τον Ανδρ. Λοβέρδο να το διαψεύσει το δημοσίευμα από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, παρότι σε αυτό δεν γινόταν αναφορά στο όνομα του υπουργού.


 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας το Σαββατοκύριακο συνδέει το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού της Novartis στην Ελβετία με τον εντοπισμό μυστικού λογαριασμού πρώην υπουργού που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο, υπογραμμίζοντας πως την ίδια ώρα αυτός βρίσκεται στο εξωτερικό, «προς αναζήτησιν διεθνούς νομικής εκπροσωπήσεως». Όπως σημειώνεται πως ο εντοπισμός του τροφοδότοη λογαριασμού της Novartis ήταν για τις δικαστικές αρχές εκ  προϋπόθεση για να θεμελιωθεί το ποινικό αδίκημα της δωροληψίας.
 
Ακόμη, η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους 8 πρώην υπουργούς των οποίων το όνομα αναφέρεται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αναχώρησε εκτάκτως για το εξωτερικό αυτές τις ημέρες, προς αναζήτηση διεθνούς νομικής εκπροσωπήσεως».
 
Αυτή η αναφορά ήταν αρκετή για να προκαλέσει την αντίδραση του Ανδρ. Λοβέρδου, που με επιστολή του στην εφημερίδα υποστηρίζει πως «Είμαι στο ΝΑΤΟ- Δεν έχω σχέση».
 
Συγκεκριμένα, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός απαντά από τις ΗΠΑ και υποστηρίζει πως το δημοσίευμα τον φωτογραφίζει, απαντώντας πως το ταξίδι του στις ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένο και πως «συνέπεσε» με το ξέσπασμα της υπόθεσης. Ακόμη, τονίζει πως «ουδέποτε είχα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό και ουδέποτε υπήρξα αμέσως ή εκ του πλαγίου συνδικαιούχος» καλόντας την εφημερίδα να άρει την «συκοφαντική προσβολή» από του προσώπου του, απειλώντας με δικαστικές ενέργειες.
 
«Δεν είναι τυχαίο πως ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια κατά βάση προσεκτική δήλωση τη δεύτερη ημέρα της διαβιβάσεως του φακέλου στη Βουλή» αναφέρει επισης η εφημερίδα στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε άριστη ενημέρωση για την υπόθεση από ανώτατο διπλωματικό παράγοντα με τον οποίο συναντήθηκε σε ανύποπτη στιγμή και με άλλη αφορμή». Στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η μετρημένη στάση της Φώφης Γεννηματά, παρότι το ΠΑΣΟΚ έχει σπεύσει να στηρίξει τους πρώην υπουργούς με ανακοινώσεις του.
 
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως σε δημοσίευμα του Tvxs.gr, γίνεται λόγος για πρώην υπουργό, που φέρεται να έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να καταθέσει στις αμερικανικές αρχές, ως «προστατευόμενος μάρτυρας», αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από το FBI.