«Εδώ στο προσωπικό μου αρχείο έχω όλες τις πληρωμές από τον Ιανoυάριο του 2013 μέχρι και το 2015 ανά μήνα σε όλες τις φαρμακευτικές και έχω και τη Novartis. Η μεγαλύτερη πληρωμή επί των δικών του ημερών είναι το Δεκέμβριο του 2013, 23 εκατομμύρια ευρώ…», δηλώνει ο πρώην υπουργός Υγείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha, στην προσπάθειά του να απαντήσει στις κατηγορίες για τις πληρωμές της Novartis κατά προτεραιότητα επί υπουργίας του.

Ακολούθως, αφού κάνει αναφορές στις πληρωμές των υπουργών που βρέθηκαν στο υπουργείο πριν από τον ίδιο, προχωράει στην απαρίθμηση των καταβολών που έκανε ο ίδιος.

«Τον Ιούνιο πήρε 0, εγώ βρέθηκα στο τέλος Ιουνίου. Τον Ιούλιο πήρε 11 εκατ. ευρώ. Τον Αύγουστο πήρε 202 χιλιάδες. Τον Σεπτέμβριο πήρε 8 εκατ., τον Οκτώβριο πήρε 9 εκατ., τον Νοέμβριο πήρε 13 εκατ., τον Δεκέμβριο πήρε 23 εκατ.» καταμετρά τις πληρωμές ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ερώτηση, που είναι τα 65.000.000;» αναρωτιέται στην κάμερα ο πρώην υπουργός, παρότι μια απλή πρόσθεση αρκούσε για να μετρήσει κανείς 64.202.000 ευρώ.