Ο κύριος Μπάτλερ μπορεί να θεωρεί αυτή την άποψή μου φρικτή, αλλά θα πρέπει να πω ότι προτιμώ τον Ινδιάνο νεκρό, παρά ζωντανό. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου καλό Ινδιάνο (και έχω δει χιλιάδες), με εξαίρεση όταν είναι νεκρός. […] Πιστεύω στην πολιτική που εξολοθρεύει τους ινδιάνους, τους οδηγεί εκτός των ορίων του πολιτισμού, γιατί το να τους εκπολιτίσεις είναι αδύνατο.

Η ίδια φράση αποδόθηκε στη συνέχεια στην πιο αποφθεγματική μορφή της στον στρατηγό Φίλιπ Σέρινταν. Ήταν πολύ δημοφιλής κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, εναντίον των Γερμανών. Σε ένα κείμενο του 1930 διαβάζουμε:

Αν νομίζετε ότι «Οι μόνοι καλοί Γερμανοί είναι οι νεκροί Γερμανοί», και ότι κάθε Εγγλέζος Τόμι ήθελε να μόνο να σκοτώσει Φρίτσηδες, και δεν είχε τον Θεό του, διαβάστε αυτό το αγόρι που γράφει: «Μπορεί να καταριόμαστε και να βρίζουμε, αλλά αυτά είναι απλώς λόγια. Μέσα μας προσευχόμαστε. Και το ίδιο κάνουν και οι Γερμανοί. Είναι στην ίδια κατάσταση με μας. Έχουν μανάδες, γυναίκες και παιδιά, και τον ίδιο Θεό με μας. Είναι πολύ δύσκολος αυτός ο πόλεμος. Δεν καταλαβαίνω τίποτα».

Χαιρετισμούς στον κύριο Πάγκαλο.