Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει πως η Ελλάδα προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή της γνώμη και να διαστρεβλώσει την αλήθεια. Είναι «κάτι που έχουμε συνηθίσει» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
 
«Στην πραγματικότητα το υπουργείο μας τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τους επικίνδυνους χειρισμούς σκαφών της ελληνικής ακτοφυλακής χθες το βράδυ γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων, οι οποίες ανήκουν στη χώρα μας» αναφέρει επίσης η τουρκική πλευρά.
 
«Ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι η εχθρική στάση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στον θαλάσσιο συνεχίζεται και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή και ότι δεν είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο με την ελληνική πλευρά να πρέπει δώσει τέλος σε αυτές τις επικίνδυνες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα

 
Μήνυμα προς την τουρκική πλευρά στέλνει ο έλληνας πρωθυπουργός ζητώντας από την Τουρκία να τερματίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.
 
Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου Πρωθυπουργού ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.