Όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες, και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ».
 
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η ΝΔ ζήτησε να πραγματοποιηθεί Εξεταστική Επιτροπή για διερεύνηση ευθυνών του Π. Καμμένου στην υπόθεση αγοραπωλησίας βλημάτων από τη Σαουδική Αραβία.
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση πραγματοποίησε την ίδια μέρα σύσκεψη των μελών του κόμματος υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, όπου εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας.
 
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι το κόμμα θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της χθεσινής έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον Αλ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά.
 
Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και στο Munich Security Conference, σχετικά για τα γεωπολιτικά θέματα, όπου αναμένεται να αναδείξει τις εθνικές θέσεις σχετικά με τη στάση της Τουρκίας προς τα περιστατικά στο Αιγαίο.