Ο Π. Καμμένος βρέθηκε την Τετάρτη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού Λιμενικού από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Όπως δήλωσε, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας της συμμαχίας «για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού». Παράλληλα, έκανε λόγο για συμπεριφορά «που δεν είναι, απλώς, απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι και μία συμπεριφορά απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους»

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε πως το στρατιωτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για τις κινήσεις της Τουρκίας, που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό έδαφος.

«Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο, ότι η Τουρκία, πέραν των παραβιάσεων των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού εδάφους.

Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Περιμένουμε την αντίδραση των συμμάχων

Τέλος, τόνισε ότι αναμένει τις κινήσεις των συμμάχων, αφού τους παρέδωσε οπτικοακουστικό υλικό που δεν χωρά αμφισβήτηση ως προς την τουρκική παραβίαση. «Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των συμμάχων».