«Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός, που πυοστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει καθεστώς «Μαδούρο» στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!

Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.

Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

Τσίπρας: Ο μόνος που καταδιώκει τον Σαμαρά είναι το παρελθόν του

Την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο παράνομων πληρωμών της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.

«Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολoγική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του» τονίζει στην ανακοίνωση του το πρωθυπουργικό γραφείο, για να καταλήξει «Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε τελικά την μήνυση κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της Εισαγγελέα Διαφθοράς που είχε προαναγγείλει όταν γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

«Ο Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει το FBI»

Απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τη μήνυση που κατέθεσε κατά του προσώπου του, αλλά και κατά του πρωθυπουργού, της εισαγγελέα διαφθοράς και προστατευόμενων μαρτύρων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως στόχος του ήταν ο αντιπερισπασμός, ο αποπροσανατολισμός και ο εκφοβισμός των δικαστικών λειτουργών και των μαρτύρων.

«Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει, οι οποίες μου επιτρέπουν, για ένα διεθνές σκάνδαλο, να προκαλώ και να χειραγωγώ έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο και να καθοδηγώ ακόμα και το FBI, το οποίο o κύριος Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως στην έρευνα εμπλέκονται και οι αμερικανικές αρχές.

«Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων» κατέληξε η δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου.