Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο Athens Energy Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις περιοχές Αιτωλοακαρνανία (έχει κατακυρωθεί στην Energean), Αρτα – Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος (ΕΛΠΕ) και τη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο (κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ).
 
Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την παραχώρηση άλλων δύο θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη για τις οποίες η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι ανοιχτή ως το Μάρτιο.
 
Ο Γ. Σταθάκης, έκανε ειδική αναφορά στην μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων, υπογραμμίζοντας πως αυτός είναι ένας από τους τέσσερις στόχους της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
 
Οι άλλοι τρεις είναι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, η δημιουργία πολλαπλών σημείων εισόδου φυσικού αερίου και η ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο με έργα όπως ο αγωγός ΤΑΡ, ο ελληνοβουλγαρικός η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει εφέτος, η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και η δημιουργία νέου στην Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός φυσικού αερίου East Med.
 
«Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να γίνει περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και θα συνεχίσει να παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο υπουργός.