Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Μ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μεθόδευση» και «απόπειρα να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και να “στήσει” ψευτοκατηγορίες για την υπόθεση Novartis».

Αναφερόμενος στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο για «άτακτη υποχώρηση» της κυβέρνησης και επισήμανε πως δεν τολμούν να φτιάξουν κατηγορητήριο. «Από κει που βρήκαν το μεγάλο σκάνδαλο, δεν τολμούν ούτε κατηγορητήριο να φτιάξουν». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει σε ομηρεία τη ΝΔ».

Ερωτηθείς για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού εξοπλιστικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, έκανε λόγο για σκοτεινή υπόθεση και υπογράμμισε πως είναι επιβεβλημένη η πρόταση σύστασης Εξεταστικής για τον Πάνο Καμμένο. «Πρόκειται μεταξύ άλλων, για σκοτεινή υπόθεση και γιατί χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πληρεξούσια και πιστοποιητικά». Τέλος, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της. «Δεν βγάζουν το 2018. Ευτυχώς. Να υπάρξει ξανά ελπίδα και προοπτική για τους Έλληνες».