Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Süddeutsche Zeitung του Μονάχου η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως παρά τη λήξη του προγράμματος στήριξης, πιθανότατα τον Αύγουστο, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις καθώς «οι Ευρωπαίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στην Ελλάδα και γι' αυτό έχουν δικαιολογημένο συμφέρον στο να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε».
 
Σχετικά με τη δημιουργία ενός  ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης στα πρότυπα του ΔΝΤ η ίδια απαντά πως «η κρίση που πέρασε η ευρωζώνη έδειξε ότι χρειάζεται έναν μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, ανεξάρτητο, σε πλήρη ετοιμότητα και με αυστηρούς κανόνες. Το πώς θα ονομάζεται αυτός ο μηχανισμός είναι δευτερεύον ζήτημα».
 
Όσον αφορά τη συνεργασία του Ταμείου με τις ευρωπαϊκές χώρες ερωτώμενη εάν επέκριναν αυτή την ενέργεια η Κρ. Λαγκάρντ απαντά «συνεργαστήκαμε πολύ καλά με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Κύπρο, με την Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο, αλλά εκεί όλα είναι δυσκολότερα».
 
Στην ερώτηση για το ένα η ευρωζώνη δε χρειάζεται άλλο ΔΝΤ η ίδια απαντά τονίζοντας πως «δεν υπηρετούμε μια περιοχή, αλλά 189 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι χώρες του ευρώ. Και εάν αυτές αποφασίσουν από κοινού, ότι θα συμμετέχουν σε άλλους μηχανισμούς κρίσης, είναι καθόλα εντάξει»