Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ προχωρά σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη και καλεί τα μέλη του την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 09.00 στα κεντρικά γραφεία του ΤΑΠ και πορεία στις 11.00 προς το ΥΠΠΟ. Ζητούν να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) και να εκδοθούν άμεσα οι 18μηνες προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στην καθαριότητα, καθώς και να εξοφληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Παράλληλα, καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για κοροϊδία απέναντι  στους καθαριστές.

«Έναν μήνα μετά την κοινή συνέντευξη Tύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, και της νέας προέδρου του ΤΑΠ, Αθηνάς Χατζηπέτρου, που μιλούν αντίστοιχα για σταθερά βήματα, αποτελεσματικότητα και αναπτυξιακό όραμα, στο πλαίσιο των βασικών αξόνων στρατηγικής ανάπτυξης του Οργανισμού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και η Διοίκηση του ΤΑΠ δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων του ΤΑΠ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στα τέλη Φλεβάρη, πετώντας στον δρόμο 200 εκπαιδευμένους (από την ίδια την υπηρεσία για τις αντίστοιχες θέσεις) εργαζόμενους. Πώς άραγε σκέφτονται να γεμίσουν τα (με σοβαρές ελλείψεις) ράφια των πωλητηρίων Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων; Και με ποιον τρόπο θα αντεπεξέλθουν ύστερα από τρεις μήνες στις παραγγελίες του ηλεκτρονικού καταστήματος που έχουν διαφημίσει;.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και η πλειονότητα των Διοικήσεων των φορέων καθυστερούν και κοροϊδεύουν τους συναδέλφους καθαριστές, που απολύθηκαν στις 31/12/2017. Ακόμα τους χρωστούν δεδουλευμένα του 2017, και σε ορισμένους συναδέλφους και του 2016 (ΕΦΑ Καβάλας), ενώ καθυστερούν την έκδοση νέων 18μηνων προκηρύξεων με προφανή σκοπό η σύμβαση που θα υπογράψουν οι επιτυχόντες να μη θεωρηθεί διαδοχική».