«Έχουμε έρθει να πούμε στο λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα», δήλωσε ένας στρατιώτης στην κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και τα εσωτερικά χωρίσματα που προκαλούνται από τον πόλεμο πρέπει να εξαλειφθούν, όπως αναμεταδίδει το Reuters.
 
Η είσοδος των δυνάμεων του Άσαντ έρχεται έπειτα από κάλεσμα των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), προκειμένου οι τελευταίες να αποφύγουν μια ολοκληρωτική κατάληψη του Αφρίν από την Τουρκία.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι εάν οι καθεστωτικές δυνάμεις πλήξουν τις κουρδικές του YPG, η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα, εάν όμως τις προστατέψουν, «κανείς δεν θα μπορεί να συγκρατήσει την Τουρκία και τον στρατό της».
 
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απειλούσε με πολιορκία του Αφρίν ενώ δήλωσε πως έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι τουρκικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την πρώτη προσπάθεια των στρατευμάτων του Άσαντ να μπουν στο Αφρίν.