Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες», λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται, τόνισε πως «θα μιλήσει η Δικαιοσύνη, μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο».
 
Ζήτησε επίσης να ερευνηθεί σε βάρος του οτιδήποτε αφορά την προσωπική και πολιτική του ζωή. «Ξεκάθαρα λέω πως σε ό,τι με αφορά (…) πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και στην πολιτική μου ζωή», τόνισε.
Ερωτηθείς για τους συνεργάτες του, απάντησε: «Ας τους ψάξουν λοιπόν. Ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αλλά, κι αυτό σας το λέω με βάση και τις διαβεβαιώσεις που μου έχουν δώσει: Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθ' όλα εντάξει. Το πιστεύω. Γιατί αν δεν το πίστευα, δεν θα είχα συνεργάτες. Και δεν είχα δύο, είχα 102. Εκατόν δύο συνεργάτες έχω», επέμεινε και σημείωσε πως «έρευνα πρέπει να επεκταθεί παντού».
Σχετικά με το αν έχει επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απαντά πως «δε χρειάστηκε. Βέβαια αν χρειαστεί να μιλήσω δε θα μιλήσω γι' αυτό».
 
Στην ερώτηση εάν οι πράξεις του ήταν εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απαντά ότι «ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός. Υπήρξε ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα του. Και ειδικότερα για αυτά τα ζητήματα είχε δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες. Γι' αυτό και συγκάλεσε τις κυβερνητικές επιτροπές όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι αποφάσεις».

 

Απορρίπτοντας την πολωνοποίση
 

«Επειδή διαβάζω διάφορα στις εφημερίδες, «”πολωνοποίηση” και τέτοια. Η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα Συντάγματα της Ευρώπης. Είναι μία Δημοκρατία που λειτουργεί με τις δυσκολίες της με τα προβλήματά της, με τα ελαττώματά της. Και πρέπει αυτή τη Δημοκρατία να την προστατεύσουμε και να την διασφαλίσουμε ώστε ποτέ να μην απειληθεί στο μέλλον. Συνεπώς αυτά που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα γίνεται “Πολωνία” εγώ δεν τα συμμερίζομαι» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκφράζοντας την αντίθεση του σε όσους αναφέρουν ότι η Ελλάδα γίνεται Πολωνία.
 
«Υπάρχουν διαδικασίας, υπάρχουν κανονισμοί της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα» προσέθεσε, διαχωρίζοντας τη θέση του με αυτή της Νέας Δημοκρατίας.
Όταν δε αναφέρθηκε από τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Σία Κοτσιώνη ότι οι κατηγορίες αυτές προέρχονται από το κόμμα του απάντησε ευθέως ότι «μιλάτε με μένα τώρα, μιλάτε με μένα, και όταν μιλάτε με μένα απαντώ εγώ».
 

Απών από την Ολομέλεια
 

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος μάλιστα έχει καταθέσει μηνύσεις κατά δύο προστατευόμενων μαρτύρων, έχει αποστείλει επιστολή με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παρίσταται στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή.
 
Υποστήριξε δε πως σε κάθε αναφορά του ονόματος του στη δικογραφία, δεν υπάρχει ούτε ένας αληθής ισχυρισμός από τους προστατευόμενους μάρτυρες, ζητώντας να ανακληθεί η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων.