Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το όνομα του μπήκε στην υπόθεση για να στοχοποιηθεί για μια ακόμη φορά και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προετοιμάζει από το 2017 την υπόθεση, προκειμένου να καλύψει τις πολιτικές της αποτυχίες.

«Ένας από τρεις μάρτυρες ψέλλισε το όνομα μου, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ούτε μια ευφάνταστη ιστορία να πει για εμένα. Μπήκε από συνήθεια το όνομα μου στην υπόθεση, με στοχοποιούν και πάλι. Με τοποθέτησαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίους. Γιατί αυτό γίνετε τώρα; Μήπως έτυχε να εμφανιστούν τώρα κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες, λίγο μετά το συλλαλητήριο; Πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει αυτή την υπόθεση εδώ και 1,5 χρόνο και φέρνει το θέμα τώρα που έχουν γίνει οι καλύτεροι σερβιτόροι των Ευρωπαίων και δεν προκύπτει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο. Ο Σεντένο, Η Λαγκάρντ, ο Ντράγκι και ο Ρέγκλινγκ το έχουν πει. Ζήτησα την προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά η κυβέρνηση και ο κύριος Τσακαλώτος δεν πήραν το μήνυμα. Πήγαν να παίξουν με το ονοματολογικό, χωρίς να ζητούν υπευθυνότητα και συναίνεση. Ήθελαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τη ΝΔ για μην φανεί η ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση».


«Ζοφερή κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης»

Υποστήριξε πως η υπόθεση Novartis αποτελεί τη μεγαλύτερη σκευωρία στην ιστορία της Μεταπολίτευσης και έκανε λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο των δικαστικών λειτουργών, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να δικαιολογήσει στο ακροατήριο της την πολιτική στροφή που έχει κάνει.

«Στην υπόθεση Novartis εφαρμόζονται προπαγανδιστικοί μηχανισμοί και προσχωρούν σε πρωτοφανή πολιτική σκευωρία. Είναι ενδεικτικό πως σε καμία άλλη χώρα δεν έχουν κατηγορηθεί πολιτικοί. Φτάσατε να κάνετε την επιλογή των στόχων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Προσχωρήσατε στη γραμμή μας και δεν μπορείτε να το δικαιολογήσετε στο ακρωτήριο σας. Οι θέσεις μου και οι προειδοποιήσεις μου επαληθεύονται.

Η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή, που είναι ο εκβιασμός των θεσμών. Στη Δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση, θίγεται η ανεξαρτησία της. Οι δικαστικοί λειτουργοί βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από την κυβέρνηση, που πραγματοποιεί και παρεμβάσεις. Παράδειγμα είναι η Β. Θάνου που παρεμβαίνει στο έργο των δικαστικών».

Νέα επίθεση στους προστατευόμενους μάρτυρες

Τέλος, εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και έκανε λόγο για νοσηρή αντίληψη της κυβέρνησης, που το μόνο που επιθυμεί είναι να πετά λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους.

«Αναγκάστηκα να καταθέσω μήνυση για ψευδορκία. Οι δικονομικές παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει γνωστές. Το θέμα των ανωνύμων μαρτύρων βαραίνει τη Δικαιοσύνη, να δούμε γιατί χαρακτηρίστηκαν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Δεν είχαν την αρμοδιότητα να το πράξουν γιατί στις 9 Φεβρουαρίου η δικογραφία ήταν ήδη στη Βουλή. Το θέμα των μαρτύρων είναι τίποτα μπροστά κόλπο γκρόσο της Επιτροπής. Η Προκαταρτική Επιτροπή δεν πρόκειται να ερευνήσει τίποτα επί της ουσίας και δεν θέλουν να φέρουν τους μάρτυρες ενώπιων της για να μην υποστούν μπούλινγκ.

Δεν θέλουμε παραγραφή για απιστία και δωροδοκία, θέλουμε έρευνα επί της ουσίας, δεν θέλουμε κόλπα και λάσπη. Είναι νοσηρή η αντίληψη της κυβέρνησης. Πρόκειται για συκοφαντική επίθεση και δήθεν Επιτροπή που δεν μπαίνει στην ουσία και δεν εξετάζει μάρτυρες. Θωρακίζει τον Κουρουμπλή και δεν προσφέρει τίποτα. Αν ο μάρτυρας είναι δημοσίου συμφέροντος πρέπει να έχει πλήρη ασυλία. Εσχάτη προδοσία από την κυβέρνηση για να αλλοιωθούν στοιχεία του πολιτεύματος. Υπό συνθήκες βιασμού των θεσμών, μόνη λύση είναι οι εκλογές».