Επαναλαμβάνοντας εκφράσεις που συνήθως δεν χρησιμοποιούνται από μέλη του κοινοβουλίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμύα επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για σκευωρία.
 
«Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ πως ο πρωθυπουργός με τακτική αρχισυμμορίτη έφτιαξε αυτή τη σκευωρία. Θέλει να παραπλανήσει τη κοινή γνώμη. Από τη στιγμή που το τόλμησε, τον προειδοποιώ ότι τη φωνή μου δεν θα τη φιμώσει. Ζω μέσα στην αντιπαράθεση από τα φοιτητικά μου χρόνια αλλά αυτό έχει αγεφύρωτη απόσταση από την ατιμία. Με τα χρόνια κατάφερα να διακρίνω ποιοι είναι σάπιοι μέσα στην πολιτική, ενώ πολιτεύτηκα εδώ και 18 χρόνια με διαφάνεια και αυτό τους προκαλεί. Δεν θα υπάρξει έλεος απέναντι στους πολιτικούς μελλοθανάτους» διαμήνυσε ο πρώην υπουργός Υγείας.
 
«Οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες πιθανολογούν άθλιες εκδοχές με έμμεσες αναφορές και καταθέτουν ψεύδη άθλια και συκοφαντικά, όπως οι κατηγορίες πως είχα επικοινωνία με τον Φρουζή από το 2009. Τον γνώριζα ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές του 2012. Κάποιοι θα καθίσουν στο σκαμνί για αυτές τις αθλιότητες» επέμεινε στη γραμμή των «κουκουλοφόρων», που πριν από τον ίδιο επανέλαβαν αρκετοί από τους εμπλεκόμενους με τη δικογραφία.
 
«Λένε οι άθλιοι ότι είχα συναλλαγές με εταιρίες που έκαναν αμέσως μηνύσεις μόλις ακούστηκε το όνομα τους. Λένε πως ο Μανιαδάκης και ο Μανιάς ήταν σύμβουλοι μου και αυτό δεν συνέβη ποτέ. Λένε ότι έκανα εξαιρέσεις για τη μείωση τιμών στη Novartis, που εξαιτίας της πολιτικής μου έχασε δεκάδες εκατομμύρια και οι χαφιέδες λένε πως σε 12 από τα 371 φάρμακα έγιναν εξαιρέσεις, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους παρουσίαζε πολλές μειώσεις. Να το ακούτε αυτό άθλιοι και τα φερέφωνα τους» συνέχισε να υβρίζει και να απειλεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
 
Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί καθώς συνέχισε να καταφέρεται κατά των προστατευόμενων μαρτύρων. «Για να προστατευθεί ένας μάρτυρας πρέπει να κινδυνεύει. Υπήρχε περίπτωση δύο πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί να απειλήσουν τη ζωή τους; Ξαφνικά στις 9 Φεβρουαρίου τους δόθηκλε το καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, μιλάμε για παράνομη κατάσταση που δεν δεσμεύει τη Βουλή. Παραβιάστηκαν Σύνταγμα και νόμοι. Η κουκούλα μπορεί να βγει αν έχετε το πολιτικό θάρρος να δώσετε τη σχετική εντολή στην Προανακριτική» απείλησε εκ νέου, για να συνεχίσει.
 
«Να δούμε ποιος τρέμει την αφαίρεση της κουκούλας. Οργανώσατε και υπερασπιστήκατε συκοφαντίες. Πολεμήθηκα από τη διαφθορά όσο κανένας άλλος και πολέμησα τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας» υποστήριξε ο Ανδρ. Λοβέρδος.
 
Ακολούθως, συνέχισε προειδοποιώντας πως θα «συντρίψει» τη «συμμορία που επιχειρεί να με σπιλώσει». «Το ΠΑΣΟΚ έκανε έργα στην υγεία σε δύσκολους καιρούς και μάταια προσπαθείτε να το αμαυρώσετε γιατί δεν αντέχετε τη σύγκριση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με είχε στοχοποιήσει από την πρώτη στιγμή. Στελέχη του κόμματος έχουν γίνει στόχος. Ένα σκοπό είχατε τραμπούκοι, να μας κόψετε την επικοινωνία με τον κόσμο, που ήταν η εστία της δύναμης μας» κατηγόρησε την κυβέρνηση.
 
Τέλος, υιοθέτησε και τη φρασεολογία Σαμαρά, κάνοντας λόγο για συμμορίτες και πληρωμένους, τονίζοντας πως «Δεν υπολόγισαν σωστά τον άνθρωπο που στόχευσαν. Οφείλεται στην υπεροψία ή την διαφθορά; Οι συμμορίτες θέλησαν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά σε βάρος της αντιπολίτευσης».
 
«Έτσι κύλησαν 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Καταθέτω μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων και των ηθικών αυτουργών. Θα ζητήσω από την εισαγγελέα διαφθορά να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. Κατηγορώ τον πρωθυπουργό για την άθλια πλεκτάνη που ετοίμαζε μήνες τώρα. Κανένας αρχισυμμορίτης δεν θα μπορέσει να με ακουμπήσει. Η πλεκτάνη αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο ορισμένων και το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργό, που έχει ως χαρακτηριστικό την παλιανθρωπιά.  Κουκουλοφόροι διαλέγουν, Τσίπρας εκτελεί» κατέληξε ο πρώην υπουργός Υγείας, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα διαπλεκτίστηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.