Μιλώντας από τη Βουλή για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι το πάθος του για την εξουσία τον έχει οδηγήσει σε θεσμικές υπερβολές και εκτίμησε πως θα τελειώσει πολιτικά στις επόμενες εκλογές.

«Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε “να τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα. Το πάθος σας για την εξουσία σας έχει οδηγήσει σε θεσμικές υπερβολές.

Όσοι σας ψήφισαν είναι τρομερά απογοητευμένοι και σας έχουν εγκαταλείψει. Στήσατε παρακράτος που συκοφαντεί και διώκει πολιτικούς αντιπάλους. Στις κάλπες θα έχετε απέναντι σας τον κυρίαρχο λαό. Εύχομαι να παρακολουθούν πολίτες τη συνεδρίαση, θέλουν πειστικές απαντήσεις για το μέλλον τους».

«Θέλετε πολιτική επιβίωση με πόλεμο λάσπης»

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνηση προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά με τον πόλεμο λάσπης που πραγματοποιούν κατά της αντιπολίτευσης, ενώ στάθηκε στην μεθοδική στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και των οικογενειών τους. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό πολιτικό γενόσημο φάρμακο του παλιού συστήματος.

«Δυστυχώς για τη χώρα δεν είστε μόνο επικίνδυνοι για την οικονομία, αλλά για την ίδια τη δημοκρατία. Διορίσατε τη Θάνου επικεφαλής στο γραφείο σας. Τι γραμάτεια εξοφλήσατε άραγε; Η κυρία Θάνου επεμβαίνει στο έργο των δικαστικών. Μετατρέψατε τη δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης προπαγάνδας και καλλιεργείτε κλίμα που προωθεί τη χυδαιότητα. Ανέχεστε τη βία όταν σας βολεύει και στοχοποιείτε μεθοδικά τους πολιτικούς σας αντιπάλους και τις οικογένειες τους.

Θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά με πόλεμο λάσπης. Ποιος θα σεβαστεί και ποιος θα φοβηθεί μια χώρα που αντί να στέκεται ενωμένη, βυθίζεται στον διχασμό και την πόλωση; Ήσασταν από τη λάθος πλευρά της ιστορίας γιατί θέλατε μεγαλύτερο κράτος και ήσασταν απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση. Φωνάζατε κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Όταν μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη ήσασταν απέναντι και συμμαχούσατε με τους φαρμακοβιομήχανους. Δεν μπορείτε να παριστάνετε τον αρχάγγελο της κάθαρσης. Είστε το πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος κύριε Τσίπρα. Οι μάσκες έπεσαν και οι κουκουλοφόροι της πολιτικής εκτροπής αποκαλύφθηκαν»