Κατά την διάρκεια συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν από την ένοπλη επίθεση στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας λίγες μέρες πριν, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε ορισμένοι εκπαιδευτικοί να φέρουν όπλα προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές επιθέσεις σε σχολεία.
 
Παρά τους χιλιάδες μαθητές που βρισκόντουσαν την ίδια ώρα στους δρόμους ζητώντας αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, στη δημόσια τοποθέτησή του ο Ντ. Τραμπ απλώς περιορίστηκε να πει ότι θα αναλάβει άμεσα δράση για να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών όπλων και ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει το όριο ηλικίας για την αγορά ορισμένων τύπων όπλων, όπως τα τουφέκια εφόδου.
 
Ο Ντ. Τραμπ υποστήριξε πως οπλισμένοι δάσκαλοι και ιδιωτικοί φρουροί θα μπορούσαν να εμποδίζουν επίδοξους δράστες επιθέσεων και να αποτρέπουν θανάτους μαθητών. «Αν είχαμε έναν δάσκαλο (…) που ήταν πεπειραμένος στα όπλα, θα μπορούσε κάλλιστα να τερματίσει την επίθεση πολύ γρήγορα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι μέσα στις πρώτες επτά εβδομάδες του 2018, έχουν καταγραφεί πάνω από 10 περιστατικά πυροβολισμών σε αμερικανικά σχολεία, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς ή θανάτους. 

*Διαβάστε ακόμα: Κόλαφος μαθήτριας κατά του Τραμπ για την οπλοκατοχή