Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Σεβίλη και τη Γρενάδα, με τους συνταξιούχους να φωνάζουν «κλέφτες, κλέφτες» και «είμαστε συνταξιούχοι, όχι τρομοκράτες». Όπως σημειώνει η Ναυτερμπορική, οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν αύξηση 1,2% το 2017, όμως η κυβέρνηση έχει αναπροσαρμόσει τις συντάξεις κατά 0,25% τον χρόνο από το 2016.

«Αυτή η αύξηση κατά 0,25% είναι ντροπή», δήλωσε ο Χοσέ Μαρία Ελιάς, πρώην σερβιτόρος ηλικίας 66 ετών που δηλώνει ότι παίρνει σύνταξη 950 ευρώ τον μήνα και ο οποίος έκανε δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο, μπροστά από το ισπανικό κοινοβούλιο. Μαζί του, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι ενώπιον της ισπανικής βουλής.

«Όλοι οι διεφθαρμένοι να επιστρέψουν όσα έκλεψαν και να τα βάλουν πίσω στο ταμείο για τους συνταξιούχους», είπε ο Ελιάς.

«Ισοπέδωσαν το δημόσιο σύστημα συντάξεων», κατήγγειλε από την πλευρά της η Χοσέφα Αλμπάλα, ηλικίας 77 ετών, η οποία αφηγείται ότι χάρη στη σύνταξή της «δίνει στην κόρη της να φάει», καθώς είναι άνεργη και χωρισμένη.