Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, με τους δανειστές να βάζουν στο τραπέζι μερικά από τα πιο δύσκολα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τέταρτη αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη αναμένεται να πιέσουν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα «κόκκινα» δάνεια, το μέτρο της κινητικότητας στο Δημόσιο, τον επανυπολογισμό της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, την υπουργική απόφαση για την περικοπή του ΕΚΑΣ το 2019, τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι εντείνονται οι πιέσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, υπογράμμισε τη Δευτέρα πως πρέπει να υπάρξει συνεχής και απρόσκοπτη υλοποίηση των πλειστηριασμών. Οι επαφές θα συνεχιστούν και αύριο και η τρόικα θα αποχωρήσει, αφού έχει προηγηθεί επισκόπηση του τετραήμερου.

Την Δευτέρα συζητήθηκαν τα θέματα των περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων,  οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές στα ενεργειακά. Την Τρίτη η κυβέρνηση ψήφισε την παράδοση τεσσάρων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της θαλάσσιας περιοχής «2» του Ιονίου Πελάγους, της χερσαίας περιοχής Άρτα – Πρέβεζα, της χερσαίας περιοχής Αιτωλοακαρνανία και της χερσαίας περιοχής Βορειοδυτική Πελοπόννησος.