Στην ανακοίνωση της με τίτλο «ο καθένας να κοιτάει τον Καμπουράκη του», η Γ.Γ.Ι.Φ τονίζει:

«Στον άτυπο ανταγωνισμό σεξιστικών επιθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των ΜΜΕ, το παρόν άρθρο φέρνει την Liberal σε πολύ υψηλή θέση καθώς: αποδίδει στις γυναίκες εργαζόμενες στερεοτυπικές συμπεριφορές “είναι ζήτημα χρόνου να πλακωθούν οι γυναίκες μεταξύ τους για γελοίους ανταγωνισμούς και η δουλειά να πάει κατά διαόλου”, περνάει σε μια πανελίστικου τύπου ανάλυση περί ταγαριών και μπότοξ, υπαινίσσεται ότι η κα Αντωνοπούλου πήρε τη θέση λόγω συζύγου και όχι λόγω ικανοτήτων και τέλος, συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό να «χώσει εκεί κάποιο αρσενικό», προφανώς υπονοώντας κάτι σαν τον εαυτό του.»

Προσθέτει ότι «είναι εμφανές ότι ο σεξισμός πουλάει, ειδάλλως δεν θα προσφέρονταν και αναπαράγεται τακτικά στη δημόσια σφαίρα, υπονομεύοντας την είσοδο και εξέλιξη των γυναικών σε αυτήν Προσβάλει γυναίκες και άνδρες ταυτόχρονα, αναιρώντας τη δυνατότητα για δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση στο χώρο εργασίας τους, στην πολιτική αρένα, στη δημόσια ζωή γενικότερα. Αδικεί τις ικανές και τους ικανούς χρησιμοποιώντας εργαλεία διακρίσεων και αποκλεισμού που βασίζονται σε στερεοτυπικές ιδιότητες που αποδίδονται στο φύλο. Ευνοεί την αναξιοκρατία και την αντιμετώπιση των γυναικών στην εργασία τους ως κατώτερες, χαριστικά απασχολούμενες, υπόλογες για την εξωτερική τους εμφάνιση. Στη συζήτηση για την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, αυτές είναι ακριβώς οι συνθήκες που καθιστούν τις γυναίκες ευάλωτες.».

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων κάνει έκκληση «για ακόμα μια φορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να χαλιναγωγήσουν το σεξισμό των ″καθαρόαιμων″ αρσενικών δημοσιογράφων τους, που φαίνεται να υποφέρουν μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο εργαζόμενες γυναίκες. Κατά τις παραινέσεις του κου Καμπουράκη, ας “χώσουν” και καμία γυναίκα δίπλα στους δημοσιογράφους αυτούς, μήπως και βελτιωθεί ο λόγος τους.»

Σημεία του άρθρου του Δ.Καμπουράκη που αξίζουν το βραβείο:

Όσοι ξέρουν από καλό management, λένε πως ποτέ δεν αφήνεις πολλές γυναίκες μόνες σ’ έναν εργασιακό χώρο, δίχως να βάλεις ανάμεσα τους κάποιον (ταλαίπωρο) άντρα που λειτουργεί εξισορροπητικά. Διαφορετικά, είναι ζήτημα χρόνου να πλακωθούν οι γυναίκες μεταξύ τους για γελοίους ανταγωνισμούς και η δουλειά να πάει κατά διαόλου. Τώρα λοιπόν που άδειασε μια θέση στο υπουργείο εργασίας, ας χώσει εκεί ο Πρωθυπουργός κάποιο αρσενικό, ώστε να πάψει η γελοία πολεμική κατάσταση που επικρατούσε ως χθες με τις υπουργίνες, τις αναπληρώτριες και τις υφυπουργίνες.

Διότι για όσους δεν το ξέρετε, η Έφη δεν μιλούσε στην Ράνια, η Ράνια δεν μιλούσε στην Θεανώ και η Θεανώ δεν μιλά στην Έφη. (Ο Πετρόπουλος φαίνεται ότι έχει κρυφτεί σε μια γωνιά άλλου κτιρίου και κάνει το κορόιδο, όχι αδίκως ο άνθρωπος μέσα σε τέτοια θύελλα.) Όχι ότι με νοιάζουν οι σχέσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές (που υπουργοποιήθηκαν με ταγάρια κι τώρα είναι μέσα στο εισαγόμενο συνολάκι και το μπότοξ), τα επισημαίνω για το εύρυθμο της λειτουργίας αυτού του ρημαδιασμένου του υπουργείου εργασίας που έχει τα ασφαλιστικά μας και τα εργασιακά μας. Δεν παίζουμε μ’ αυτά.